Unable to access the forum on one machine?

dan_inbox

CLEARANCE: Top Secret
Senior Member
Joined
Sep 3, 2006
Messages
507
Reaction score
3
I have several PCs on my home LAN.
On all of them I can reach this forum using any browser (Maxthon, Firefox, Chrome), except on one machine.

On that machine I can reach the forum with Maxthon and Firefox, but with Chrome in ~90% of cases I get the error "DNS lookup failed, timeout". In 10% of cases it works normally.
It happens only for this forum, not for other sites. This machine runs XP SP3.

Anyone has met the same problem, or has an idea of how to fix it?
Thanks
 

TomS

CLEARANCE: Top Secret
Senior Member
Joined
Apr 16, 2008
Messages
3,021
Reaction score
9
Haven't run into that problem consistently. I do sometimes get the DNS error but it generally goes away after I close and relaunch the browser.

If it's persistant, you might try flushing your DNS cache in Chrome:

http://www.howtogeek.com/197804/how-to-clear-the-google-chrome-dns-cache-on-windows/
 

dan_inbox

CLEARANCE: Top Secret
Senior Member
Joined
Sep 3, 2006
Messages
507
Reaction score
3
Thanks for this hint that I didn't know.
Still no joy though.
 

overscan

Administrator
Staff member
Joined
Dec 27, 2005
Messages
11,110
Reaction score
61
So - www.secretprojects.co.uk DNS record is cacheable for 30 mins only, which might make it more susceptible to break when DNS issues occur as it will need to be refreshed regularly.

Chrome may respect these settings differently to other browsers. Then, it could be a router issue affecting this one PC for example Cisco EPC3825 "IP flood detection" feature can produce these symptoms especially when the computer is compromised.
 
Top